Skolekredsen

Skolekredsen er det demokratiske fundament, alle frie skoler hviler på. Jo stærkere/ større dette fundament er, jo bedre står skolen. Skolen kan være nok så flot, hvis skolekredsen er væk, er der ingen skole.

Det er skolekredsen, som vælger skolens bestyrelse på generalforsamlingen.

Skolekredsens vigtigste opgaver

• At bakke op og støtte arbejdet omkring Nørbæk Efterskole.
  • At deltage i den udfordrende og livsbekræftende opgave det er at drive en efterskole for unge med læsevanskeligheder.
  • At være bindeled mellem skolen og det omgivende samfund.
  • At være aktiv i den skolepolitiske debat om de frie skoler.

Hvad står Nørbæk Efterskole for?

Skolens formål er at drive en Grundtvig-Koldsk efterskole for normaltbegavede unge ordblinde med specifikke læse/skrivevanskeligheder inden for rammerne af de gældende regler om frie kostskoler.

Skolens værdigrundlag:

• Trygge rammer, troværdighed og medansvar danner grundlag for et forpligtende fællesskab.
  • Ligeværdighed danner grundlag for forståelsen og accepten af hinandens forskelligeheder.
  • Dannelse og gensidig tolerance danner grundlag for trivsel og individuel udvikling.
  • At ville, at kunne og at turde danner grundlag for udvikling og livsduelighed
  • Vi ønsker på Nørbæk efterskole at skabe et miljø blandt elever og medarbejdere, der bygger på tillid, medansvar, glæde, engagement og fællesskab

Vores målgruppe er normaltbegavede unge ordblinde, der ofte har haft en skolegang præget af mange nederlag pga deres faglige problemer.Vi lægger vægt på, at eleverne møder anerkendende og tydelige voksne. På den måde styrkes eleverne i deres læringsprocesser – både fagligt og personligt.

Vi lægger vægt på at styrke elevernes selvtillid og ruste dem til deres videre vej i uddannelsessystemet.

Nørbæk Efterskoles historie

Nørbæk Efterskole er en af landets ældste ordblindeefterskoler. Skolen modtog sit første elevhold i 1967. Da Nørbæks kommunale folkeskole blev nedlagt i 1962 gik en gruppe aktive lokale mennesker i gang med at få etableret en efterskole for unge med læsevanskeligheder.I dag har skolen 94 elever og 23 ansatte.

Vil du være medlem af skolekredsen?

Send en mail til skolen, kontor@-efterskole.dk Medlemskab skal formelt godkendes af skolens bestyrelses. Kontingent for medlemskab er pt. 100 kr. om året.

• Som medlem af skolekredsen for Nørbæk efterskole er du med til at udgøre baglandet på en af Danmarks ældste ordblindeefterskoler.
  • Du bliver inviteret til forskellige arrangementer på skolen
  • Og ikke mindst – du har stemmeret på skolens generalforsamling og mulighed for at blive valgt til skolens bestyrelse og derigennem få indflydelse og medansvar for skolen.