I løbet af et år på Nørbæk Efterskole skal du opleve en masse. Vi starter året med et introforløb, som har til formål, at du skal lande godt og sikkert på efterskolen sammen med de andre.

Du skal lære at navigere i en hverdag, som indeholder forskellige aktiviteter, oplysninger og projekter, samtidig med at du også skal have tid til at nyde det sociale liv på skolen.

Her er også god tid til at hygge, spille, snakke og skabe gode relationer til både de andre elever og til lærerne.

Undervisningen kommer herefter hurtigt i gang, og undervejs vil du løbende skulle holde tungen lige i munden – for vi har fart på, og du får mange nye indtryk.

I september inviteres alle forældre indenfor på efterskolen til årets forældredag, hvor eleverne viser, hvad det vil sige at være at gå på Nørbæk.

I november er 8.-9.klasserne i praktik. 10.klasserne er i brobygning og skriver efterfølgende OSO-opgave.

I november afholder vi også terminsprøver, hvor alle skal stifte bekendtskab med rammerne omkring det at gå til skriftlig prøve.

I starten af december begynder vi så småt at øve os på årets gymnastikopvisning – vores indslag til forårsstævnet i Purhus Hallen.

Teaterugen ligger også i december, hvor vi sætter årets teaterstykke op. Alle elever er med til at skabe et fælles stykke, som vises for lokale skoler og afslutningsvis for forældrene.

I hele december måned forvandler hele efterskolen sig til et stort julehyggeland. Vi pynter, holder julenissekonkurrencer, synger julesange, hører kalenderhistorie og hygger med det årlige julebanko, hvor der altid er masser af sjove og gode gaver.

Den sidste dag inden jul har vi traditionel julefrokost og ønsker derefter hinanden god jul og godt nytår i hallen, hvor både forældre og søskende inviteres til juleafslutning.

I januar tager vi på skitur. I sneen skal vi prøve at stå på alpinski, og alle elever får hver dag undervisning af lærerne på pisterne.

I februar afholder vi skriftlige terminsprøver, hvor alle som skal gå til prøve til sommer skal stifte bekendtskab med rammerne omkring det at gå til skriftlig prøve.

I maj måned ligger de skriftlige prøver og aflevering af synopser. I det meste af juni måned er der mundtlige prøver.

I juni afslutter vi året med en slutuge, hvor vi igennem hyggelige aktiviteter får sagt tak for et uforglemmeligt år sammen.